Новини

ЄС планує ввести санкції проти калійної промисловості Білорусії
Євросоюз планує в червні поточного року ввести новий пакет економічних санкцій проти Білорусі, повідомляє Bloomberg з посиланням на європейського чиновника. Нові обмеження можуть торкнутися калійної промисловості, що є однією з головних для Білорусі статей експорту.
Програму "Доступні кредити 5-7-9" розширять на покупку сільгоспземель — Лещенко
Держава розширить програму доступних кредитів на 5, 7 та 9% на купівлю сільськогосподарських земель після запуску ринку з липня 2021 року.
Розвиток озимих відстає на два тижні через пізню весну — аналітики
Протягом останнього тижня агрометеорологічні умови для росту і розвитку рослин озимих культур були неоднозначні. Пізня весна і недобір тепла привели до того, що фазовий розвиток рослин, як озимих, так і ярих культур, відбувається на два тижні пізніше середніх багаторічних термінів.
Прогнози на врожай 2021
Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України прогнозує, що цьогоріч вітчизняний врожай зернових і зернобобових культур досягне рекордного показника.
Особливості підживлення ярих зернових культур
Вегетаційний період у ярих зернових культур коротший, ніж в озимих: у ячменю – 70-110 діб, вівса – 100-120, пшениці ярої – 80-115 діб, а кількість елементів живлення, що витрачається на формування врожаю, у них майже однакова. Коренева система ярих зернових культур розвинена слабше. Вони також гірше кущаться. Ці особливості потрібно враховувати, щоб забезпечити повноцінне живлення рослин упродовж вегетації.
Київський суд (ОАСК) намагається ввести квоти на імпорт добрив в Україну
В середу 31 березня 2021 року в мережах інтернету з`явилась інформація про те, що Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) виніс рішення, яким скасував Рішення Міжнародної комісії з міжнародної торгівлі від 22 червня 2020.
наверх