K + S прогнозує поліпшення цін на калійні добрива

K + S прогнозує поліпшення цін на калійні добрива

Зниження цін на калій і дуже м'яка зима негативно вплинули на прибуток в 2020 році.  Виручка склала 3,7 млрд євро (4,1 млрд євро в 2019 році).  EBITDA склала 445 млн євро (640 млн євро в 2019 році).  Очікується, що EBITDA від діяльності, що триває складе від 440 млн євро до 540 млн євро.

Завдяки великим превентивним заходам та ефективно функціонуючої системи антикризового управління K + S порівняно добре справляється з проблемами триваючої пандемії коронавируса.  Виробництво на всіх калійних родовищах може навіть збільшитися в порівнянні з минулим роком.  Витрати на пандемію оцінюються приблизно на 40 мільйонів євро.

Після довгоочікуваного укладення контрактів з китайськими покупцями відновлення цін на калій в 2020 році було слабшим, ніж очікувалося.  М'яка зима в Північній Америці і Європі негативно вплинула на обсяги продажів антіобледенітельной солі.  Крім того, були разові витрати, пов'язані з реструктуризацією управління, а також транзакційні витрати від продажу операційної одиниці в Північній і Південній Америці.  Всі ці фактори призвели до зниження EBITDA.

 «Не дивлячись на складні умови, ми не задоволені показником EBITDA, досягнутим в 2020 році», - сказав д-р Буркхард Лор, голова Ради виконавчих директорів K + S. «З іншого боку, ми добилися значних успіхів».  У зв'язку з цим Лор посилається на угоду про продаж операційної одиниці в Північній і Південній Америці, укладену в жовтні 2020 року.  За його словами, від цього продажу K + S отримає виручку в розмірі близько 2,5 млрд євро і, отже, значно скоротить свій борг.  Відповідна реструктуризація управління була завершена згідно з графіком, в кінці року.  В майбутньому це дозволить заощадити 30% витрат, що еквівалентно 60 мільйонам євро.

 «Ми спостерігаємо деяке поліпшення нашої ділового середовища в 2021 році і тому очікуємо більш високих операційних доходів в цьому році», - сказав д-р Лор щодо прогнозів на поточний рік.

З початку року загальні умови для бізнесу K + S покращилися.  Перспективи врожайності поліпшуються.  Відповідно, K + S передбачає дуже хороший попит на калійні добрива і подальше відновлення цін в поточному році.  Компанія очікує, що попит на сіль для захисту від обмерзання в першому кварталі буде вище середнього через холодні погодних умов на початку року.

 

Новину взято з сайту - infoindustria.com.ua

https://infoindustria.com.ua/k-s-prognoziruet-uluchshenie-czen-na-kalijnye-udobreniya/#

Інші статті за темою
Вітаємо з Великоднем!
Дорогі друзі! У цей святковий день Пасхи, хочемо щиро вітати вас від усієї команди Richfield!
АКТУАЛЬНІ ЦІНИ
Група компаній РІЧФІЛД пропонує мінеральні добрива за вигідними цінами з можливістю оплати по факту завантаження на складі чи доставки в господарство.
Імпорт добрив на 35% перевищує вітчизняне виробництво
Завод азотного холдингу Ostchem виготовили 520,6 тис. т мінеральних добрив у першому кварталі 2024 року.
Мінеральне живлення соняшника у різні періоди розвитку
Для того, щоб отримати високий урожай соняшнику, важливо забезпечити рослини всіма необхідними елементами живлення.
Мінеральне живлення кукурудзи
Оптимізація внесення мінеральних добрив з огляду на критичні фази розвитку рослин кукурудзи збільшує ефективність їхнього застосування.
Внести та не втратити азот: кроки для забезпечення кращого азотного живлення
Проблеми експортних рестрікцій вирощеного збіжжя, доступності фінансових інструментів, високих цін на МТЗ та неможливості безпечного довгострокового планування через війну
Планові закупівлі чи добрива «з коліс».
Ринок добрив в Україні за останні роки суттєво змінився: з початком повномасштабної війни
Аграрії почали активно купувати селітру після зниження цін
Гуртові постачальники КАС на початку березня продавали продукт дорожче ніж аміачну селітру. Рекомендовані роздрібні ціни на КАС
наверх