Президент України підписав зміни до системи агрострахування

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон №1601-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», який Верховна Рада ухвалила 1 липня п.р. Про це 22 липня повідомила прес-служба голови держави.

Як наголошується в повідомленні, підписаний закон покликано забезпечити фінансову стабільність виробників за несприятливих погодних умов, сприяти збільшенню застрахованих сільськогосподарських угідь і розширенню ринку страхування такої продукції.

Зокрема, документ збільшує ставку податку на дохід за договорами страхування с/г продукції на 0,5 процентних пункти з метою подальшого спрямування цих коштів на підтримку страхування зазначеної продукції.

Законом також визначається механізм надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування їхньої продукції, а також вимоги до учасників ринку, яким може надаватися така допомога. Крім того, визначаються об'єкти страхування, страхові продукти, ризики та випадки страхування з державною підтримкою.

Розмір часткового відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам страхових платежів встановлено на рівні до 60%. Водночас зазначається, що конкретний розмір компенсації визначається, виходячи з можливостей державного бюджету у відповідному порядку використання бюджетних коштів.

В той самий час документ скасовує положення про страхування сільськогосподарської продукції через Аграрний страховий пул.

«Закон набирає чинності з дня, що йде за днем його опублікування», - уточнюється в повідомленні.

Джерело: АПК Информ

Інші статті за темою
Мінеральне живлення соняшника у різні періоди розвитку
Для того, щоб отримати високий урожай соняшнику, важливо забезпечити рослини всіма необхідними елементами живлення.
АКТУАЛЬНІ ЦІНИ
Група компаній РІЧФІЛД пропонує мінеральні добрива за вигідними цінами з можливістю оплати по факту завантаження на складі чи доставки в господарство.
Мінеральне живлення кукурудзи
Оптимізація внесення мінеральних добрив з огляду на критичні фази розвитку рослин кукурудзи збільшує ефективність їхнього застосування.
Внести та не втратити азот: кроки для забезпечення кращого азотного живлення
Проблеми експортних рестрікцій вирощеного збіжжя, доступності фінансових інструментів, високих цін на МТЗ та неможливості безпечного довгострокового планування через війну
Планові закупівлі чи добрива «з коліс».
Ринок добрив в Україні за останні роки суттєво змінився: з початком повномасштабної війни
Аграрії почали активно купувати селітру після зниження цін
Гуртові постачальники КАС на початку березня продавали продукт дорожче ніж аміачну селітру. Рекомендовані роздрібні ціни на КАС
Ціна на карбамід виросла на 20% з початку року
В порівнянні з рівнем цін в кінці четвертого кварталу 2023 року, в лютому вони були на 20% вищими. Росту цін сприяли спад пропозицію на Сході та
Зі святом весни!
Дорогі наші жінки! З нагоди 8 березня, від усього колективу RICHFIELD хочемо від щирого серця привітати вас! Ви - невтомні героїні, що даруєте світло своєю силою, красою та безмежним теплом.
наверх