Аграрії Черкаської області активно проводять сівбу ярих

В господарствах Черкаської області триває посівна кампанія ярих культур під урожай-2022. Про це 5 квітня повідомила пресслужба департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОДА.

Зазначається, що до звітної дати аграріями посіяно 1,7 тис. га ярої пшениці, 3,4 тис. га ярого ячменю та 0,3 тис. га гороху. Розпочато сівбу цукрового буряку та вівса.

За попередніми даними, очікується збільшення площі сівби технічних культур на 4,8%, яка становитиме 381,1 тис. га, в т.ч. соняшнику 245 тис. га.

«За розрахунковими прогнозами, посівна площа за всіма категоріями господарств ярих зернових та зернобобових культур становитиме 476 тис. га, в тому числі кукурудзи на зерно – близько 400 тис. га, пшениці – 6 тис. га, ячменю – 43 тис. га, зернобобових культур та проса – близько 27 тис. га», - уточнюється у повідомленні.

В департаменті радять фермерам орієнтуватися, насамперед, на внутрішній ринок та його потреби, адже це варто робити і для продовольчої безпеки країни, і для забезпечення можливості продажу вирощеного врожаю.

«Внутрішній ринок помірно цікавиться продовольчою пшеницею, гречкою, вівсом, просом, житом, горохом, ячменем, соняшником», - додали у відомстві.

Джерело: APK-INFORM

Інші статті за темою
Мінеральне живлення соняшника у різні періоди розвитку
Для того, щоб отримати високий урожай соняшнику, важливо забезпечити рослини всіма необхідними елементами живлення.
АКТУАЛЬНІ ЦІНИ
Група компаній РІЧФІЛД пропонує мінеральні добрива за вигідними цінами з можливістю оплати по факту завантаження на складі чи доставки в господарство.
Мінеральне живлення кукурудзи
Оптимізація внесення мінеральних добрив з огляду на критичні фази розвитку рослин кукурудзи збільшує ефективність їхнього застосування.
Внести та не втратити азот: кроки для забезпечення кращого азотного живлення
Проблеми експортних рестрікцій вирощеного збіжжя, доступності фінансових інструментів, високих цін на МТЗ та неможливості безпечного довгострокового планування через війну
Планові закупівлі чи добрива «з коліс».
Ринок добрив в Україні за останні роки суттєво змінився: з початком повномасштабної війни
Аграрії почали активно купувати селітру після зниження цін
Гуртові постачальники КАС на початку березня продавали продукт дорожче ніж аміачну селітру. Рекомендовані роздрібні ціни на КАС
Ціна на карбамід виросла на 20% з початку року
В порівнянні з рівнем цін в кінці четвертого кварталу 2023 року, в лютому вони були на 20% вищими. Росту цін сприяли спад пропозицію на Сході та
Зі святом весни!
Дорогі наші жінки! З нагоди 8 березня, від усього колективу RICHFIELD хочемо від щирого серця привітати вас! Ви - невтомні героїні, що даруєте світло своєю силою, красою та безмежним теплом.
наверх