Програму "Доступні кредити 5-7-9" розширять на покупку сільгоспземель — Лещенко

Держава розширить програму доступних кредитів «5-7-9» на купівлю сільськогосподарських земель після запуску ринку з липня 2021 року.

Про це на прес-конференції повідомив міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко, передає «УНІАН». 

«На момент запуску ринку землі держава розширить програму 5-7-9, щоб забезпечити можливість людям, які працюють на землі, викупити її. Також держава передбачила 1 млрд грн на компенсацію кредитної ставки під час покупки землі. У резерві є засоби для забезпечення повноцінних фінансових інструментів в рамках ринку землі », — сказав він.

Крім того, міністерство очікує надходження фінансових коштів від детінізації земель. 

«Ми розраховуємо на фінансовий запас, який надійде від детінізації. Зараз близько 8 млн га землі перебувають в тіні, з них не сплачуються ніякі податки. Після детінізації ці податки будуть надходити до спецфондів розвитку і будуть спрямовані на розвиток агросектору, а також аграріям - на викуп земель», — зазначив Роман Лещенко.

Нагадаємо, що з початку дії програми «Доступні кредити 5-7-9%» банки-учасники видали 13 104 кредитів на загальну суму понад 32 млрд грн.

Джерело: latifundist.com

Зображення: Mantas Hesthaven   Pexels      

Інші статті за темою
АКТУАЛЬНІ ЦІНИ
Група компаній РІЧФІЛД пропонує мінеральні добрива за вигідними цінами з можливістю оплати по факту завантаження на складі чи доставки в господарство.
Імпорт добрив на 35% перевищує вітчизняне виробництво
Завод азотного холдингу Ostchem виготовили 520,6 тис. т мінеральних добрив у першому кварталі 2024 року.
Мінеральне живлення соняшника у різні періоди розвитку
Для того, щоб отримати високий урожай соняшнику, важливо забезпечити рослини всіма необхідними елементами живлення.
Мінеральне живлення кукурудзи
Оптимізація внесення мінеральних добрив з огляду на критичні фази розвитку рослин кукурудзи збільшує ефективність їхнього застосування.
Внести та не втратити азот: кроки для забезпечення кращого азотного живлення
Проблеми експортних рестрікцій вирощеного збіжжя, доступності фінансових інструментів, високих цін на МТЗ та неможливості безпечного довгострокового планування через війну
Планові закупівлі чи добрива «з коліс».
Ринок добрив в Україні за останні роки суттєво змінився: з початком повномасштабної війни
Аграрії почали активно купувати селітру після зниження цін
Гуртові постачальники КАС на початку березня продавали продукт дорожче ніж аміачну селітру. Рекомендовані роздрібні ціни на КАС
Ціна на карбамід виросла на 20% з початку року
В порівнянні з рівнем цін в кінці четвертого кварталу 2023 року, в лютому вони були на 20% вищими. Росту цін сприяли спад пропозицію на Сході та
наверх