Ціни на селітру OSTCHEM очікувано зросли

Якщо підвищення цін на нітратні добрива «Остхемом» минулого тижня було очікуваним, повторне подорожчання стало певною несподіванкою для ринку. Розмір збільшення по селітрі та вапняно-аміачній селітрі був продубльований.

«Перший продукт знову подорожчав на 1 тис. грн, другий — на 800 грн. Таким чином, ціна обох товарів знову зросла на 6% і наразі рекомендована ціна на селітру становить 18 500 грн/т, СТО, на селітру вапняно-аміачну — 15 000 грн/т, SRT. Це вже третє поспіль підвищення ціни за літо. Після того як Ostham знизив ціну на початку літа, ціни зросли на 16% і 15% відповідно – найбільше зростання серед азотів Ostham, йдеться у звіті.

Як наслідок, селітра залишається найдорожчим азотним удобренням у перерахунку на діючу речовину. Незважаючи на подорожчання, купівельна активність залишається досить високою. Товар на заводах розкладів вже до кінця серпня, хоча відновлення роботи «Рівнеазоту» має покращити ситуацію з доступністю товару. 

Імпортери також пропонують обмежену кількість, оскільки у європейських виробників вільних об’ємів небагато і товари продаються вже на кінець серпня. По болгарському товару може ускладнитися логістика після атак росіян на порти Дунаю. Селітра, яка йшла морським транспортом частково буде переорієнтована на автотранспорт, що збільшить її вартість.

Європейські виробники також підіймають ціни і вартість імпортного продукту зростає:

 - Польську селітру можна придбати по 17,6-17,8 тис. грн/т, Saletrosan 30 — по 16,4 тис. грн/т, FCA кордон, Pulan (N32) — по 17,9 тис. грн/т, EXW.

 - Турецька аміачна та вапняково-аміачна селітра подорожчали до 19 тис. грн/т та 16 тис. грн/т, FCA/EXW.

Аналітики зазначають, що після підвищення цін ринок може взяти певну паузу для оцінки ситуації. Разом з подорожчанням українських нітратних удобрень варто очікувати на зростання цін на імпортний товар.

Джерело: latifundist.com

Інші статті за темою
Внесення добрив в умовах посухи
Як вносити азотні добрива, щоб нестача вологи не позначилася на вмісті білка у пшениці?
Вітаємо з Великоднем!
Дорогі друзі! У цей святковий день Пасхи, хочемо щиро вітати вас від усієї команди Richfield!
АКТУАЛЬНІ ЦІНИ
Група компаній РІЧФІЛД пропонує мінеральні добрива за вигідними цінами з можливістю оплати по факту завантаження на складі чи доставки в господарство.
Імпорт добрив на 35% перевищує вітчизняне виробництво
Завод азотного холдингу Ostchem виготовили 520,6 тис. т мінеральних добрив у першому кварталі 2024 року.
Мінеральне живлення соняшника у різні періоди розвитку
Для того, щоб отримати високий урожай соняшнику, важливо забезпечити рослини всіма необхідними елементами живлення.
Мінеральне живлення кукурудзи
Оптимізація внесення мінеральних добрив з огляду на критичні фази розвитку рослин кукурудзи збільшує ефективність їхнього застосування.
Внести та не втратити азот: кроки для забезпечення кращого азотного живлення
Проблеми експортних рестрікцій вирощеного збіжжя, доступності фінансових інструментів, високих цін на МТЗ та неможливості безпечного довгострокового планування через війну
Планові закупівлі чи добрива «з коліс».
Ринок добрив в Україні за останні роки суттєво змінився: з початком повномасштабної війни
наверх