Аграрії можуть поскаржитися на збитки завдані окупантами

Асоціація Український клуб аграрного бізнесу за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства створила електронну платформу для збору інформації про завдані збитки аграрному сектору України через російських окупантів.  Про це повідомляють в УКАБ.

Інформація передаватиметься органам державної влади та подальшого відшкодування та компенсацій.

“Російські війська цілеспрямовано мінують поля, викрадають та підривають сільськогосподарську техніку, знищують об’єкти аграрної інфраструктури. Оцінка завданих збитків – це важливий етап в подальшій відбудові аграрного потенціалу нашої держави”, – повідомляється на сайті платформи.

В УКАБ  закликали представників аграрного бізнесу долучатися до цієї платформи, оскільки це створить більше можливостей для лобіювання та проведення адвокації необхідності компенсацій збитків для агросектору з тієї суми компенсацій чи репарацій, на які може розраховувати Україна.

Ціль платформи – фіксація та документація завданих збитків та шкоди для опрацювання органами державної влади та подальшого відшкодування та компенсацій.

Серед видів майна, які можна фіксувати як зруйновані, викрадені чи пошкоджені:

  • земельні ділянки
  • інфраструктурні об’єкти
  • сільськогосподарська техніка
  • вантажні та легкові автомобілі
  • запаси ресурсів
  • обладнання та устаткування
  • продукція тваринництва та рослинництва
“Місія платформи – це консолідація даних та їх опрацювання. Важливо розуміти в яких регіонах, які саме збитки були завдані. Саме тому УКАБ за сприяння президії створив спеціалізовану платформу саме для аграрного сектору”, – Генеральний директор УКАБ Роман Сластьон.

Електронна платформа для збору інформації про завдані збитки аграрному сектору України від війни з росією реалізована за підтримки: МХП, Агро-Регіон, Agricom Group, Gals Agro та AMAZONE.

Наталія Марченко

Джерело: landlord.ua

 
Інші статті за темою
Планові закупівлі чи добрива «з коліс».
Ринок добрив в Україні за останні роки суттєво змінився: з початком повномасштабної війни
Аграрії почали активно купувати селітру після зниження цін
Гуртові постачальники КАС на початку березня продавали продукт дорожче ніж аміачну селітру. Рекомендовані роздрібні ціни на КАС
АКТУАЛЬНІ ЦІНИ
Група компаній РІЧФІЛД пропонує мінеральні добрива за вигідними цінами з можливістю оплати по факту завантаження на складі чи доставки в господарство.
Ціна на карбамід виросла на 20% з початку року
В порівнянні з рівнем цін в кінці четвертого кварталу 2023 року, в лютому вони були на 20% вищими. Росту цін сприяли спад пропозицію на Сході та
Зі святом весни!
Дорогі наші жінки! З нагоди 8 березня, від усього колективу RICHFIELD хочемо від щирого серця привітати вас! Ви - невтомні героїні, що даруєте світло своєю силою, красою та безмежним теплом.
Вітаємо з Днем Сільського Господарства!
Компанія Richfield висловлює глибоку повагу всім, хто присвятив своє життя та працю розвитку сільського господарства. Ваша невтомна праця
Локальне внесення стартових добрив на збіднілих ґрунтах
На господарствах із збідненими ґрунтами, локальне внесення стартових добрив — це єдиний варіант
В Україні знову зросли ціни на селітру
Рекомендовані ціни на нітратні добрива в Україні офіційно зросли з понеділка, 4 вересня. Ціна на селітру зросла на 1,5 тис. грн до
наверх